Tiesitkö?

Tiesitkö?

Voit ottaa Tempuksen kautta lisätyötä vastaan, vaikka sinulla olisikin jo työvuoro sovittuna kyseiselle päivälle. Päivän pituuskin voi olla yhteensä 10 tuntia, sisältäen siis 1,5 tuntia korotettua palkkaa. Sinun pitää vain huolehtia että ehdit molemmat vuorot hoitaa, eli ehdit siirtyä tähän jälkimmäiseen työvuoroon ja ehdit myös ruokailla välissä.


Tiesitkö tämän lisätyöstä?

Alkossa on käytössä liukuva työvuorojen julkaisuaikataulu, eli kerrallaan julkaistuna pitää olla kuluvan viikon lisäksi kolme viikkoa. Näistä viimeinen pitää julkaista viimeistään maanantaisin. Mutta tämän varmaankin jo tiesitkin.

Alkossa on käytössä tällä hetkellä 26 viikon taoittumisjärjestelmä. Tänä aikana sinulla täytyy olla vähintään 52 vapaapäivää, joista 26 tulee automaattisesti sunnuntaista. Tämän 26 viikon aikana vähimmäisviikkotyöaikasi tulee täyttyä. Joinakin viikkoina voi toki olla vähemmän kuin takuusi on, mutta viimeistään jakson lopussa sinulle on täytynyt tarjota töitä vähintään vähimmäisviikkotyöaikasi verran tunteja. Mutta tämänkin varmaankin jo tiesitkin.

Mutta TIESITKÖ: Jos olet ottanut vastaan lisätyötä listan julkaisemisen jälkeen, ei näitä tunteja pidä laskea vähimmäisviikkotyöaikaasi täyttäviin tunteihin, ellet itse niin halua tehtävän.

Myymäläpäällikön pitää merkitä Mara-Planiin tällaiset lisätunnit Lisätunnit-merkinnällä.

Tiesitkö tämän, onko asia Sinun myymälässäsi kunnossa?


Tiesitkö?

Jos olet määräaikaisessa työsuhteessa, myös liiton jäsenmaksusopimuksesi on määräaikainen.

Täytettyäsi PAM:n liittymislomakkeen, olet todennäköisesti rastittanut kohdan, jolla jäsenmaksusi otetaan suoraan palkasta, eikä sinun tarvitse huolehtia maksujen maksamisesta ajallaan. Tämä on kuitenkin voimassa vain niin kauan, kuin työsopimuksesikin.

Jos esimerkiksi työsopimuksesi loppuu 31.1., ja aloitat 1.2. uuden työsuhteen, pitää sinun ilmoittaa siitä Palvelualojen Ammattiliittoon, jotta jäsenyytesi ei katkea.


Tiesitkö?

Jäädessäsi eläkkeelle, voit kuitenkin jatkaa PAM:n jäsenenä.

Ilmoita eläkkeelle jäämisestäsi tämän linkin kautta, niin saat edelleen jäsenkortin tuomat edut ja PAM-lehti kolahtaa postiluukustasi jatkossakin!