Matkatilausohje

MATKATILAUSOHJE                                                                     Alkon Liikeväki ALV ry

 

 

LENTOLIPUT:

Tilausvaihtoehdot ovat seuraavat: a) liitto tilaa sekä maksaa liput ja ne toimitetaan sähköpostitse b) matka tilataan sekä maksetaan itse ja laskutetaan liitolta matkalaskulla jälkikäteen.

Lentomatkat maksetaan vain, mikäli matka yhteen suuntaan muilla kulkuneuvoilla kestäisi yli 4 tuntia (matka-aika alkaa heti kotoa lähdettäessä). Lentomatkoissa on hyödynnettävä halpalentoyhtiöiden tarjonta sekä viikonloppuhinnat ym. tarjoukset.

 

JUNALIPUT:

Junaliput tulee ensisijaisesti tilata 2. luokasta, poikkeuksena makuupaikka yöjunassa. Lippujen tilausohje VR:n yrityspalvelusta toimitetaan kuhunkin tilaisuuteen erillisenä liitteenä.

 

BUSSILIPUT:

Bussiliput tulee ostaa joko internetistä (parhaimmillaan hyvinkin edullisia ovat mm. Onnibus, Express Bus, Pohjolan Liikenne), Matkahuollosta tai suoraan bussista jolla matkan suorittaa. Bussilipun hinnan matkustaja veloittaa tilaisuuden järjestäjältä matkalaskulomakkeella.

 

MAJOITUS

Pitkämatkalaisille tarjotaan mahdollisuus majoitukseen edellisenä iltana. Edellytyksenä on, että matkustaminen kokouspaikalle on ajankäytöllisesti (yli 4h/suunta) tai muutoin kohtuuttoman hankalaa.

 

PERUUTUS- JA MUUTOSKULUT

Mikäli matkalipun tilannut henkilö peruuttaa tai muuttaa varaamansa matkan ilman perusteltua ja todistettavaa syytä (esim. lääkärintodistus), joutuu hän itse maksamaan peruutuksesta mahdollisesti aiheutuvat kustannukset.

Matkaliput tilataan aina tiettyä tilaisuutta varten. Varauksessa huomioidaan kutsussa mainitut tilaisuuden alkamis- ja päättymisajankohdat. Mikäli matkan varaaja muuttaa henkilökohtaisista syistä matkustusajankohtaa ja kustannukset em. johtuen nousevat, tulee ylimenevä osuus matkustajan itsensä maksettavaksi.

 

MUUTA HUOMIOITAVAA

Matkustustavan ja matkalippujen valinnassa tulee aina noudattaa kohtuulliseksi katsottavaa, edullisinta vaihtoehtoa (juna 2 lk, linja-auto). Lentolippuja tilatessa on syytä katsoa halpalentoyhtiöiden (esim. Norwegian) tarjontaa. Mitä aiemmin liput tilataan, sitä halvempia ne useimmiten ovat. Tämä pätee niin lento-, juna- kuin bussilippuihin.

Oman auton käyttö on perusteltua, jos matkustaminen esim. julkisia käyttäen on ajankäytöllisesti erityisen hankalaa. Oman auton käytöstä on tarvittaessa annettava selvitys korvauksen saamiseksi. Mahdolliset paikoitusmaksut voi veloittaa liitolta jälkikäteen.

Taksin käytöstä tulee aina sopia puheenjohtajan kanssa etukäteen ennen tilaisuutta ja siihen pitää olla riittävät perustelut.

Ilmoittautumisesi on sitova. Mikäli et voi osallistua tilaisuuteen, ilmoita siitä välittömästi tilaisuuden järjestäjälle. Liitto/yhdistys ei vastaa peruuttamattomista paikoista aiheutuvista kustannuksista, vaan ne tulevat osallistujan itsensä maksettavaksi.