Myymälätiedote 19.07.2016

19.7.2016

Alkon Liikeväki ALV:n tiedote vuosilomalla sairastumisesta

Keskusjärjestöltä saatujen ohjeiden mukaisesti, tiedotamme seuraavaa:

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n mukaan EU:n oikeuskäytäntö ei salli vuosilomalla sairastuneiden omavastuupäiviä. Palvelualojen Ammattiliitto PAM kehottaakin pyytämään loman siirtoa aina kun sairastuu vuosilomalla.

https://www.pamlehti.fi/uutiset/uutinen-pam-lehti/2016/06/eu-estaa-vuosiloman-sairauspaivien-omavastuun.html

Alkon Liikeväki ALV on keskustellut asiasta Alkon HR-yksikön kanssa. Alko noudattaa asiassa oman keskusjärjestönsä EK:n kantaa.

ALV toimii kuitenkin oman keskusjärjestönsä mukaisesti, ja noudattaa sen ohjeita. Siksi neuvomme jäseniämme toimimaan seuraavalla tavalla, jos sairastut vuosilomasi aikana:

  • Soitat normaalisti Mehiläisen OmaTyöterveyspalveluun numeroon 010 414 0777, ja toimit palvelun antamien ohjeiden mukaan. Muistathan kuitenkin että lomansiirtoa varten tarvitaan lääkärintodistus.
  • Jos OmaTyöterveyspalvelussa todetaan sinut työkyvyttömäksi, mutta et saa aikaa lääkärille samalle päivälle, ole kuitenkin välittömästi yhteydessä myymäläpäällikköösi sähköpostitse ja pyydä lomasi siirtoa, esimerkiksi seuraavanlaisesti: ”Moi. Olen työkyvytön tämän viikon. Pyydän lomani siirtoa. Toimitan lääkärintodistuksen kun palaan töihin. Terveisin X”
  • Mahdollisesti esimiehesi ei loman siirtoon suostu. Jos asiasta päästään keskusjärjestöjen kesken selvyyteen, ja loman siirto on mahdollista ilman karenssiaikaa, on tähän pyyntöösi mahdollista palata jälkikäteen.

 

Edunvalvontaterveisin

Alkon Liikeväki ALV ry

Liitteet