Tiedote liiton syyskokouksesta

27.11.2014

Alkoholikaupan Ammattiliitto ALV ry:n syyskokous pidettiin sunnuntaina 16.11. Vantaalla, jossa käytiin läpi ensi vuoden toimintaa sekä valittiin liiton uusi hallinto.

Kokouksen kenties tärkeimpänä asiana oli henkilövalintojen tekeminen seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Liiton puheenjohtajaksi valittiin Marko Säkkinen Oulusta ja uudeksi varapuheenjohtajaksi Mikko Eronen Turusta. Myös hallituksen kokoonpanoon tuli jonkun verran muutoksia, mutta niistä tarkemmin lähiaikoina liiton nettisivuilla www.alvry.net.

Lisäksi toimintasuunnitelmasta on syytä nostaa esille muutama tärkeä asia.

Vuoden 2015 keihäänkärkinä ALV:llä ovat tasapuolinen henkilöstöpolitiikka Alkossa ja palkkausjärjestelmän uudistaminen. Tasapuolinen henkilöstöpolitiikka tarkoittaa vaikuttamista työnantajaan siten, että työn mahdollisesti vähentyessä, vaikutukset eivät ainoastaan kohdistu vain myyjiin, vaan koko organisaatioon pääkonttoria myöten. Palkkausjärjestelmän uudistaminen on osa viimeisimmän työehtosopimusneuvotteluiden tulosta. Tarkoituksena on luoda kannustavampi, sitouttavampi ja palkitsevampi järjestelmä myyjille. Myös yksintyöskentelyn lisääntyminen pääkaupunkiseutua myöden aiheutti paljon keskustelua ja huolta henkilökunnan turvallisuudesta.

Ensi vuonna ALV täyttää kunnioitettavat 60 vuotta ja sen kunniaksi järjestetään nimi- ja logokilpailu. Uusi nimi ja logo on tarkoitus paljastaa syksyllä pidettävissä juhlissa.